Home / Huis kopen Costa Brava

Huis kopen Costa Brava

Huis kopen costa bravaDe Costa Brava ligt aan de provincie Gerona en verwijst naar de kuststrook die loopt van de stad Cadaques in het Noorden, tot Blanes in het Zuiden. De Costa Brava heeft twee luchthavens; Gerona in het Noorden en Barcelona in het zuiden. Vanwege de gunstige liggen is een huis kopen Costa Brava enorm gewild.

Er wonen permanent ongeveer 600,000 mensen langs de Costa Brava en meer dan 5 miljoen toeristen bezoeken de streek ieder jaar.

De regio heeft een typisch Middellands Zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur die schommelt tussen de 14 en 30 graden.

We maken kennis met de streek en beginnen in het Noorden om zo zuidwaarts af te zakken. Eerste stopplaats is het charmante vissersdorpje Cadaques, bekend als thuisplaats van de artiest Salvador Dali.

Daarna vinden we Roses met haar actieve haven, uitgestrekte natuurparken en oude archeologische opgravingen.

L’Escala heeft een groot aanbod stranden en grotten, maar u vindt er ook romaanse en griekse ruïnes en het prachtige dorpje Sant Marti de Empuries.

L’Estartit en de nabij gelegen indrukwekkende “Medes”-eilanden is één van de meest populaire bestemmingen voor duikers van heel Europa.

De stad Begur, gelegen op een heuvel, zal u aangenaam verrassen met glanzende straten, traditionele architectuur, geweldig uitzicht en de spectaculaire grotten en stranden.

Het stadje Calonge heeft populaire stranden, aantrekkelijke grotten om in te genieten en een lange dijk langs de kust.

In Platja d’Aro is er het hele jaar door plezier: trendy winkeltjes, restaurants en cafés zorgen er voor een heel aangename sfeer.

Tossa de Mar’s oude stadsgedeelte is omringd door een middeleeuwse muur en verrast de bezoekers met de smalle straatjes en prachtige omgeving en uitzicht.

In Lloret de Mar vinden we elegante en weelderige mediterrane tuinen en perfecte stranden met kristalhelder water.

De stad Blanes, bekend als de openingspoort tot de Costa Brava, heeft een aantrekkelijke haven en een bewogen sfeer vol vermaak voor de hele familie.

Huis kopen Costa Brava

Waar moet u op letten als u een huis wilt kopen aan de Costa Brava? Zoals eerder benoemd is de streek enorm in trek. Er zijn ook veel partijen die u graag willen helpen bij het vinden van een huis aan de Costa Brava. Echter niet alle partijen zijn even goed of zelfs minder betrouwbaar. Mocht u twijfels hebben, vraag dan om referenties of vraag aan andere mensen of ze ervaring hebben.

Voor meer informatie over de Costa’s kunt u kijken op Spaansdroomhuizen.com.

 

Top