Home / Costa Blanca – Vakantiehuis kopen

Costa Blanca – Vakantiehuis kopen

De Costa Blanca is de toeristische naam voor het het kustgebied van de Middellandse Zee van de provincie Alicante. Deze streek is te bereiken via 2 dichtsbijzijnde luchthavens: Alicante en Valencia.

Steden vol leven en moderne toeristische infrastructuur, mediterane dorpjes waar de tijd stil gestaan heeft, oneindige stranden van goudkleurig zand, rustig en helder zeewater en een weelderig kustgebied met indrukwekkende kliffen en kleine baaien.
Niet ver van de kust, verbazen de zoutmijnen gelegen in een unieke natuurlijke omgeving, evenals bossen en bergketens van grote pracht.

De Costa Blanca geniet van meer dan 300 dagen zon per jaar, met een gemiddelde jaartemperatuur van 17 graden.
In deze streek wonen 1.300.000 mensen, waarvan 30% buitenlanders en per jaar kiezen meer dan 5 miljoen toeristen de Costa Blanca als vakantiebestemming.

U bent op zoek naar vastgoed en daarom is het goed om de verschillende steden en dorpjes met hun kenmerken even op een rij te zetten:

  • Benidorm is de toeristische hoofdstad. Haar strategische ligging kent haar het hele jaar door een microklimaat toe. Benidorm is ook heel trots om het meest complete aanbod aan accommodatie en vermaak van heel Spanje aan te bieden. Benidorm heeft een goed infrastructuur en kent ook een ruime keuze winkels met merken zoals Marington.nl.
  • Benitachell is de perfecte plek om van grote massa’s en drukte te ontsnappen. De Majesteit van de kust en de rust van haar prachtige stranden zijn een waar genot voor liefhebbers van de natuur.
  • In Calpe, is de rots van Ifach één van de emblemen van de Costa Blanca. Dit is een verrassend geologisch fenomeen van 332 meter hoog, die op 1 km van de kust de zee binnendringt en op die manier het landschap van dit uniek dorp domineert.
  • Denia biedt een divers kustgebied. In het Zuiden tonen rotsachtige baaien een mooi landschap met helder zeewater en in het noorden vindt u er de gezellige stad en haar jachthaven samen met lange zandstranden.
  • Javea is een waar paradijs door haar natuurlijke schoonheid en haar beroemde uitkijkpunten-route. Ze verrast met 15 verschillende balkons waarvan u kan genieten van adembenemend panoramische uitzichten op de weelderige kustlijn van de Middellandse Zee.
  • Moraira, opgericht in een gezellige baai, is een verzorgd en aangenaam mediterraans dorp die u zal verleiden met zowel haar vissershaven als met de prestigieuze “Club Nautico de Moraira”, die wordt aanzien als één van de beste jachthavens van het autonome gebied Valencia.
  • Torrevieja is één van de populairste dorpen van de Costa Blanca. In een omgeving van plantengroei en palmbomen ontstaan kleine inhammen, prachtige stranden en een uitzonderlijk lanschap van zoutmijnen.
  • Altea valt op omdat ze één van de oudste historische stadskern heeft van het hele Middellands kustgebied. De magie van dit dorp trok gedurende jaren vele kunstenaars en ambachtslieden aan, net zoals natuurliefhebbers geïnspireerd door de niet te evenaren schoonheid van haar kust.
Top